Award Recognition Night 2019

Award Recognition Night 2019

Hari sabtu lepas saya dan isteri berkesempatan hadir dalam majlis Award Recognition Night Public Gold yang di adakan di hotel Pullman Bangsa, Kuala Lumpur.

Pada mulanya saya tak merancang untuk hadir, disebabkan ada rakan dealer saya dari Miri mempelawa hadir bersama. Saya dengan hadir juga,

Award Recognition Night ini merupakan majlis tahunan yang Public Gold adakan untuk menghargai pencapaian para dealer PG dalam bisnes masing-masiing.

Antara anugerah yang disampaikan.

  1. Club 100 : dealer yang berjaya membina customer base dalam masa setahun kewangan Public Gold dari bulan April hingga Mac tahun berikutnya.
  2. New Master Dealer: dealer yang mempunyai customer 300 orang.
  3. Super Star Sale : dealer yang berjaya membuat jualan RM400,000.00 dalam masa setahun.
  4. Hadiah trip ke keluar negara.

Hadir Bukan Setakat Makan Malam 

Hadir majlis seperti ini bukanlah sekadar makan malam tetapi sebagai motivasi diri untuk lebih berjaya. Bukan setakat dalam bisnes tetapi dalam apa-apa juga bidang yang kita ceburi.

Melalui majlis seperti kita dapat bergaul bersembang dengan mereka yang mempunyai mind set yang luar biasa. Semangat dan kata-kata yang keluar dari mulut mereka amat berbeza dengan orang lain.

Selain itu kita juga melihat kejayaan-kejayaan orang lain, dan terinsprasi dengan kejayaan mereka.

Kekadang kita tidak menyangka yang naik pentas itu orang yang lebih tua atau muda daripada kita. Jadi tak mustahil apa yang mereka capai kita juga boleh mencapainya.

Mereka boleh mengapa kita tidak boleh.  Ini membuatkan motivasi diri kita bertambah lebih kuat untuk mencapai impian.

Secara peribadinya, apabila saya hadir majlis seperti ini, ia menggambarkan masa depan kita.

Tak apa hari ini kita bertepuk tangan untuk orang, mengucapkan tahniah dengan kejayaan orang lain, melihat orang lain naik pentas. Suatu hari nanti perkara yang sama bakal kita nikmati.

Jangan berhenti berusaha dan terus berdoa kawan.

Secara peribadinya apabila saya melihat gambar ini, ia menjadikan motivasi saya terus meningkat. Saya ada impian yang harus saya selesaikan
Bersama rakan dealer yang lain. Mereka ini mempunyai mind set yang sangat hebat. Banyak saya belajar daripada mereka.
Dr Khairi dan Dr Atiqah suami isteri doktor perubatan dan sangat aktif membimbing penyimpan emas di bawah bimbingan mereka. Mereka berdua adalah rakan dealer di bawah bimbingan saya.
Ucapan pembukaan oleh pengasas Public Gold Dato Wira Louis Ng
Pengacara majlis malam tersebut personaliti RTM.
Bekerja dalam satu team. Saya dalam team Kuching, bersama team Miri dan Johor.
Berkesempatan bergambar bersama ikon kewangan negara. Tuan Shamsudin Kadir. Beliau juga dealer Public Gold.
Ini keluarga besar team PGG100 Network dari utara hingga ke Sabah. Ini sebilangan kecil saja. Jika anda menjadi dealer di bawah bimbingan saya. Insyallah berpeluang bersama pada tahun berikutnya.

Kepada team saya sama ada anda dealer atau customer. Tahun ini saya pergi dengan isteri, tahun depan jom kita pergi bersama-sama. Impian saya adalah 1 meja hanya untuk team kita saja.

Jika anda salah seorang daripada team saya atau belum lagi mendaftar sebagai customer Public Gold. Boleh berbuat demikian dengan hanya membuka akaun emas GAP serendah RM100 dan letakan PG Kod saya PG00059788 sebagai introducer.

Jika sudah, anda adalah salah seorang daripada team saya.

Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong

Kuching, Sarawak

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *