G100 Network

G100 Network

G100 ialah sebuah team dealer Public Gold (PG) di bawah bimbingan dan kepimpinan Mohd Zulkifli Shafie, sebagai pengasas kepada network ini yang juga penulis buku pelaburan emas popular di Malaysia, bertajuk “Wang Emas”.

Ia asaskan secara rasminya pada tahun 2018. Misi utama G100 ialah untuk melahirkan 1,000 Master Dealer (MD) menjelang 2024 yang mana mereka ini berperanan aktif dalam mendidik masyarakat dengan ilmu yang betul tentang simpanan emas dan kewangan di Malaysia, Singapore, Brunei dan Indonesia.

G100 komited melahirkan dealer yang berintegiriti, kompeten dan berakhlak baik supaya memberikan impak yang positif kepada masyarakat melalui yang disediakan oleh Public Gold.G100 menyediakan sistem pembelajaran dan sokongan yang betul dan berterusan bagi melahirkan dealer Public Gold yang amanah, pakar, dan berakhlak baik supaya dapat menjalankan bisnes secara harmoni dan komited, melalui sistem pembelajaran yang dipanggil sebagai PG One System (PG1S).

G100 sentiasa memastikan supaya dealer-dealer ini sentiasa bersedia dari sudut mindset, skillset dan memiliki toolset yang lengkap bagi membolehkan mereka membina bisnes dengan betul, secara sihat dan cepat. G100 sentiasa memegang kepada prinsip intergriti, komitmen, dan perpaduan dalam memberikan servis kepada pelanggan-pelanggan Public Gold khususnya, dan masyarakat umumnya.

Ia telah terbukti setelah usaha yang telah bermula sejak tahun 2016, dan sekarang G100 dianggarkan mewakili 1/3 dari bisnes Public Gold. Jumlah ini dijangka terus meningkat dengan cepat pada masa akan datang. Insya-Allah.

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *