Kisah 50 Gram

Kisah 50 Gram

Hari ini tiba-tiba goldbar 50gram LBMA ini keluar dari memori facebook saya. Panjang kisah goldbar 50gram ini, tetapi saya pendekkan supaya korang tak bosan membaca nanti.

Dikisahkan inilah emas paling besar yang pernah saya simpan suatu ketika dahulu. Hasil daripada duit KWSP yang saya tukarkan menjadi emas melalui #AkaunEmasGAP lebih kurang RM8 ribu lebih.

Kemudian petang hari yang sama ada staf lama Public Gold yang call saya. Saya ingat lagi nama staf tu “voon”.”En Shafiq aaa.. kita ada dapat notification you ada top gap layak jadi normal dealer. Nanti i upgrade you punya status ya”

“O yaka.. ok .. ok “Rupa-rupanya ada promosi jadi dealer bulan tersebut. Tahun 2016 saya jadi dealer tapi tak buat apa-apa sehinggalah saya berjumpa En Mohd Zulkifli Shafie pada hujung 2017.

Dari situlah saya mula aktif berkongsi ilmu emas dan mengikuti program-program latihan yang PG anjurkan. Jutawanemas Leadership Training (JLT), Kelas PG1S dan New Dealers Orientation (NDO). Alhamdulillah sehingga sekarang masih dealer yang aktif di bawah G100 Network.

Dan 50gram ini juga telah membantu menyelesaikan hutang pendidikan saya sebanyak RM15k. Saya jual 50g ini ketika harganya naik menjadi RM9k±. Dapat untung kenaikkan harga sikit ketika itu. Kalau korang tanya ada lagi tak 50gram ni. Jawapanya tak dak lagi. Haha

50gram ini telah membantu mengubah kehidupan saya hari ini. Pertama dengan 50gram ini telah menjadikan saya layak menjadi dealer dan mempunyai perniagaan sendiri sehingga hari ini.

Perniagaan tersebut saya usahakan dengan isteri Pn Nuraini Nabilah Kamal bersama. Kedua, dengan 50gram ini, salah satu hutang saya telah selesai.

Kawan-kawan sekalian,

Simpan emas tidak rugi jika manfaatkan dalam jangka masa panjang dan jika ada lebih rezeki jadilah dealer PG terutama dalam group G100 Network.

Banyak sangat kelebihan korang dapat. Salah satunya G100 Network menawarkan sistem latihan yang sistematik, tool bisnes yang membantu korang membina bisnes dan kelebihan mentorships daripada En Mohd Zulkifli Shafie sendiri.

Korang rasa best ker best dalam keluarga G100 Network.Begitulah#PGG100Network

Kredit gambar: Dr Aldasir

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *