Koleksi Video

Ini merupakan koleksi video daripada page saya Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong. Untuk memastikan anda mendapat infomasi terbaru dari saya. Jangan lupa SEE FIRST ya.

 

Sembang santai : 4 Asas Simpanan Emas

Posted by Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong on Saturday, 13 April 2019

 

 

Mula menyimpan emas, kita boleh pilih sama ada menyimpan melalui akaun emas atau beli emas fizikal.

Jika bajet besar, paling terbaik beli emas fizikal. Jika bajet kecil baru pilih mulakan dengan akaun emas. Yang membezakan akaun emas dengan emas fizikal ialah feelnya.

Emas fizikal kita boleh pegang emas tu bila-bila masa. Waktu lapang boleh belek-belek. Kalau akaun emas, kita dapat nombor dahulu. Dalam jumlah tertentu baru dapat keluarkan emas fizikalnya.

Kalau bajet lebih mulakan beli emas fizikal. Kalau nak feel, beli 10gram.

Feel dan keterujaaanya sangat osem. Jika ingin membeli sila klik link wasap dibawah. Boleh pilih sama ada wasap saya atau isteri saya Pn Nuraini Nabilah Kamal.

¤ www.wasap.my/+60133235478 (shafiq)
¤ www.wasap.my/+60194497345 (nuraini)

Posted by Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong on Monday, 15 April 2019

 

KEUNTUNGAN MENYIMPAN EMAS

Bila kita menyimpan emas, kita dapat pelbagai keuntungan. Keuntungan yang nampak dan keuntungan yang tak nampak. Ikuti perbincangan topik ini dalam video di bawah.

Posted by Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong on Sunday, 29 July 2018

 

EMAS MERAWAT KEBOCORAN WANG

Emas boleh dijadikan ubat masalah kebocoran wang. Masalah duit bocor biasa berlaku disebabkan keseronokan berbelanja sehingga tak sedar berapa duit yang kita dah habiskan. Kalau susah simpan duit, cuba ubah cara menyimpan, dengan mula simpan duit dalam bentuk emas.

Posted by Mohamad Shafiq Rohaizad Buyong on Monday, 23 July 2018

 

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *