Menyimpan Selagi Diberi Peluang

Menyimpan Selagi Diberi Peluang

1. Antara tanda-tanda kebesaran Tuhan ialah masa bergerak begitu pantas ketika ini. Sedar tak sedar kita dah hampir penghujung bulan November.

2. Kalau dihitung semula, baru semalam rasanya kita masuk tahun 2019, dan sekarang kita dah pun hampir penghujung tahun 2019.

3. Masa dan usia tidak menunggu kita. Jika kita masih leka dengan urusan lain, tak ambil berat tentang simpanan dan pelaburan. Kita perlu terima hakikat yang kita tiada simpanan masa hadapan.

4. Pentingnya kita menyimpan awal-awal usia atau mula bekerja ialah sebagai persediaan kita untuk menempuh hari-hari mendatang.

5. Jika anda sudah mula menyimpan emas secara konsisten sejak bulan Januari lalu, alhamdulillah sekarang barangkali sudah pun hampir 11gram dalam simpanan.

6. 11 gram kalau dikira nilainya lebih kurang RM2k lebih. Okaylahkan simpan seronok-seronok dengan emas dah ada RM2k tanpa sedar. Lebih penting RM2k tu tak bocor sebab diri sendiri.

7. Menyimpan 1gram 1bulan semua orang mampu buat kerana ia tak terlalu berat kalau hendak dimulakan. Kalau nak beli 10gram sekaligus barangkali kali ramai yang tak mampu, apa kata simpan sikit-sikit dari sekarang.

6. Pakar kewangan seperti Azizi Ali juga menyarankan agar kita segera mula menyimpan 1gram 1bulan sebagai dana kecemasan atau insuran kewangan.

7.
 Simpan
 Simpan
 Simpan

Selagi kita diberi masa dan peluang untuk menyimpan. Tatkala dalam kesusahan, emas jadi penyelamat kita masa akan datang.

Begitulah ceritanya

https://t.me/MohamadShafiqRohaizad

Kredit gambar: https://www.hijabnheels.com/

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *