Kalau Cinta Simpan Emas Bersama

Kalau Cinta Simpan Emas Bersama

Tersenyum saya hari ini terima feedback salah seorang rakan penyimpan emas saya. Yang lebih mengembirakan beliau adalah anak muda yang belum 30 tahun dan sangat semangat menabung emas.

Beliau mula menyimpan emas sejak bujang dan sekarang baru berkahwin. Kini beliau bersama-sama isteri menyimpan emas hampir setiap bulan. En H ini seorang yang rajin bertanya dan seorang yang mudah belajar. Impian beliau adalah untuk memiliki rumah sebelum umur 30 tahun.

Mari kita sama-sama doakan semoga impiannya tercapai.Bila sudah ada pendapatan simpan sebaik-baiknya. Gunakan emas cara paling berkesan untuk menyimpan.

Target sebelum umur 30 tahun ada rumah sendiri. Itu cadangkan saya suatu ketika dahulu. Sekarang simpanan emasnya hampir 30gram dan konsisten menyimpan walaupun 1gram 1bulan.

Rasa tak percaya bila ada sebanyak itu. Itulah emas, kita tak tahu berapa yang kita simpan kerana emas tiada nombor. Saya berbangga kepada pasang muda ini. Mereka lupakan sekejap kehendak diri tetapi fokus membina aset masa depan.

Jom kita belajar daripada mereka. Bagi yang anak muda, bujang atau pasang muda yang baru berkahwin. Mulakan simpan emas sekarang.

Bina kewangan yang lebih kukuh dengan orang tersayang.

KALAU CINTA SIMPAN EMAS BERSAMA.

Begitulah

Puchong

#PGG100Network

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *