Masa Depan Yang Kita Tak Tahu

Masa Depan Yang Kita Tak Tahu

Saya selalu pesan dengan diri sendiri. Selagi ada peluang menyimpan, simpanlah kerana kita tak tahu masa depan kita bagaimana.

Sebab saya beria-ia menyimpan emas dan kempen orang lain turut sama menyimpan emas bukan kerana saya nak buat bisnes emas semata-mata.

Tetapi saya rasa terpanggil dan faham emas bahawa antara aset yang mampu mengikat nilai duit kita dalam jangka panjang.

Bayangkan RM100 hari ini semakin susut nilainya berbanding RM100, 5 tahun lepas. Ini baru RM100. Bayangkan RM100, 10 tahun akan datang berapa pula nilainya.

Dan anak muda, simpan emas untuk kekalkan nilai wang kita dalam jangka panjang. Hari ini gaji RM3000 kita rasa cukup makan. Tetapi gaji yang sama 10 tahun akan datang belum tentu cukup makan.

Kenaikkan gaji tidak setara dengan kenaikkan harga barang.

Bukan nilai barang itu yang naik tetapi kuasa beli duit kertas semakin lama semakin merosot. Kita rasa harga barang semakin hari semakin mahal.

Buat tidakan menyimpan emas hari ini walaupun kita rasa tak tahu simpan emas pun tak apa.

Tetapi percayalah, masa depan kita akan berterima kasih dengan tindakan kita hari ini kerana beringat dan segera bertindak.

Adakah masa depan kita berterima kasih kepada kita atau sebaliknya bergantung tindakan yang kita buat hari ini.

Pilihan sudah ada di tangan anda sekarang.

Begitulah

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *