Menara Public Gold

Menara Public Gold

Kalau ada yang belum tahu, sekarang Public Gold (PG) telah pun mempunyai sebuah bangunan baru yang dinamakan Menara Public Gold di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.

Bangunan ini asalanya Menara JCorp di TRX dan telah dibeli oleh PG dengan nilai RM100 juta. Selain di Bayan Lepas Pulau Pinang.

Pejabat Public Gold permulaa PG bermula di Malaysia sekitar 2008

PG juga akan beroperasi di sini bersama-sama dengan anak syarikat yang lain seperti PGMall, PG Jewel, Aurora Italia dan Public Gold Marketing sendiri.

15 tahun PG beroperasi, bermula syarikat yang kecil di Bukit Jambul, Pulau Pinang. Selain mempunyai kilang emasnya sendiri, PG juga telah pun mempunyai menara sendiri sebagai simbol kejayaan 15 tahun mengepalai industri emas di Malaysia.

Mempunyai lebih 700 ribu penyimpan emas, 16 cawangan seluruh negara dan 1 di Indonesia. Penyimpan emas PG juga bukan saja di Malaysia. Malah, di Indonesia, Singapura dan Negara Brunei Darussalam.

Semua seronok menyimpan emas PG dulu kini dan selamanya.

Mohd Shafiq Rohaizad Buyong

Berusia 30 tahun telah bergiat aktif sebagai dealer Public Gold sejak 2017. Telah membimbing lebih 100 penyimpan emas di Malaysia. Mempunyai impian untuk membimbing 1000 penyimpan emas yang berilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *